onsdag 28. oktober 2015

Småbølger

Jeg driver fortsatt på med Loppa, og for en gangs skyld er jeg monogam - men det betyr også at det blir litt stille på bloggen. Så kom jeg til å tenke på at jeg faktisk hadde et lite sidesprang likevel, nemlig lua Little Scallops eller Små Vågor av Maria Carlander. Veldig kjapp strikk, og en veldig søt lue! Jeg hadde tenkt å lage gul dusk, men da det gikk mot slutten på det grå garnet fant jeg ut at jeg heller skulle lage en repetisjon til av bølgemønsteret øverst på lua, rett før jeg begynte fellingene. Det ble vellykket synes jeg. Det er gøy å strikke med restegarn, for det er gjerne slik uplanlagte lykketreff skjer, når garnmengden til rådighet legger litt press på kreativiteten!


Bakgrunnen begynner visst å bli litt oppbrukt ... Bær over med meg!

Jeg bestemte meg for å høre hva slags farge mottageren, niesa  på tre og et halvt ville ha på dusken - gul, turkisblå eller - som en tredje kontrast - rosa. Det ble blå (er det Elsa-effekten som slår til, mon tro?), men jeg fikk beskjeden så sent at jeg rakk på hengende håret å gjøre ferdig dusken før levering, men hverken å sy den på eller ta bilde.

Og her er mottageren med lua på, foreløpig fortsatt duskløs (og litt stor?), men det blir det nok en ordning på etterhvert - begge deler vil jeg tro!


(Er hun ikke fin i kofte og blomstrete skjørt? Nesten som ei lita teskjekjerring synes jeg!)

Med det samme jeg er i gang kommer jeg på at jeg ikke har vist frem resten av tilbehøret heller - det ble strikket i fjor vinter, nemlig skjerfet Scallo-Pie (som jeg har strikket til samme niese en gang tidligere, også det et morsomt og kjapt prosjekt) og Rillestrikka vottar fra Nøstebarnboka. 


Begge deler (og deler av lua) er strikket i Mirasol fra Du Store Alpakka, noe som er tynnere garn enn i oppskriften til vottene, og de ble litt glisne på pinne 3.5. Men de kan nok brukes når det ikke blåser for mye, alternativt som innervott i vindvotter. Skjerfet har jeg forstørret litt i forhold til oppskriften.


Så da skulle niesa være ihvertfall delvis utrustet for en ny vinter. Bildene er fra takterrassen vinteren som var - heldigvis er det ikke så kaldt riktig ennå!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...